fallback

Допълнителни ?30 млн. ни дава ЕС по плана за икономическо възстановяване

Средствата са отпуснати за 2009 и 2010 г. и ще бъдат усвоени чрез мерките по Програмата за развитие на селски райони

10:34 | 14.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

За 2009 и 2010 г. България ще получи близо 30 млн. евро като допълнителни средства по линия на Европейския план за икономическо възстановяване, съобщи заместник-министърът на земеделието и храните инж. Димитър Пейчев.

Планът предвижда иницииране на действия, които спешно да приспособят икономиките на държавите – членки на Европейския съюз (ЕС) "към текущите предизвикателства". За целта са предвидени около 200 млрд. евро от брутния вътрешен продукт на ЕС, които ще бъдат усвоени чрез мерките по Програмата за развитие на селски райони (ПРСР).

България трябва да представи пред Европейската комисия (ЕК) направените необходими промени по ПРСР до 15 юли. Най-често срещаните общи проблеми по програмата според сигналите, подадени от бенефициентите, са свързани със забавяне на плащанията по проектите.

През април министърът на земеделието и храните Валери Цветанов призова в отворено писмо всички земеделски производители, които имат право на плащания за единица площ, да регистрират земите си в срок до 15 май, за да може да бъде усвоен целият пакет предвидени средства за стопанската 2008-2009 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:10 | 05.09.22 г.
fallback