fallback

Осем проекта са подадени по нова процедура по ОП Административен капацитет

Новата процедура е за конкретни бенефициенти от съдебната система

13:15 | 08.05.09 г.

Осем проектни предложения получи Управляващия орган на Оперативната програма "Административен капацитет" (ОПАК) по новата процедура за конкретните бенефициенти от съдебната система, съобщиха от пресцентъра на Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР).

Програмата стартира на 27 февруари тази година и е на обща стойност 5 млн. лв., предоставени от ЕС и от националния бюджет.

Министерството на правосъдието, Агенцията по вписванията, Висшият съдебен съвет, Инспекторатът към ВСС, Върховният касационен съд, Върховният административен съд, Прокуратурата и Националната следствена служба можеха да кандидатстват с проекти по подприоритет „Прозрачна и ефективна съдебна система“. Минималната стойност на проектите е 250 млн. лв. Срокът за изпълнение е 18 месеца.

Броят на проектните предложения може да нарасне, ако по-късно бъдат получени и нови по пощата с клеймо до крайната дата за кандидатстване, посочват от министерството. Предстои сформирането на оценителна комисия, която в рамките на три месеца трябва да разгледа подадените в срок проектни предложения и да предложи одобрените проекти за финансиране.

До момента по ОПАК са изплатени близо 43 млн. лв., или 100% от средствата за първата година от изпълнението на програмата и близо 50% от средствата за 2008 г.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:28 | 24.08.22 г.
fallback