fallback

Гоце Делчев ще разработва енергийна стратегия с 270 хил. лв. от еврофондове

Основната цел на проекта, в който Гоце Делчев ще си партнира с шотландската община Единбург, е да се направи идентификация на енергийните ресурси в района

13:13 | 25.03.09 г.
Автор - снимка
Създател

Проект за разработване на регионална енергийна стратегия на стойност над 270 хил. лв. е спечелила община Гоце Делчев, съобщи кметът на общината Владимир Москов. В проекта Гоце Делчев ще си партнира с шотландската община Единбург, а финансирането ще се осъществи по Оперативна програма (ОП) "Регионално развитие" чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Владимир Москов посочи, че основната цел на проекта е да се направи идентификация на енергийните ресурси в района – слънчева, водна, ветрова енергия.

Продължителността на проекта е 18 месеца. Москов уточни, че цялостната разработка, свързана с регионалната енергийна стратегия, ще бъде направена от български специалисти в тази сфера, но ще бъде използван и опитът на местните власти в Единбург, с които общинарите от Гоце Делчев от няколко години поддържат контакти и имат реализирани съвместни проекти.

Ръководството на община Гоце Делчев се надява чрез реализирането на този проект да бъдат максимално изяснени възможностите за използване на алтернативни източници на енергия в района, да се установят плюсовете, както и къде да бъдат насочени усилията на общинарите в това направление.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:34 | 07.09.22 г.
fallback