fallback

Правителството отпуска 16 млн. евро за развитие на балнеология в Златоград

Според регионалното министерство проектът е възлов за бизнеса в Златоград, защото в момента кризата е сринала леката промишленост

12:23 | 25.03.09 г.
Автор - снимка
Създател

В срок до четвъртък, 26 март, правителството ще отпусне 16 млн. евро за реализацията на проект за оползотворяване на възможностите на геотермалната вода от източниците в река Ерма, община Златоград. Това каза вчера пред журналисти в Смолян заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Димчо Михалевски.

По думите му проектът е възлов за бизнеса в Златоград, защото в момента кризата е сринала леката промишленост. Проектът ще развие балнеология в региона, което ще подпомогне бизнеса.

Плащанията от държавата за въпросния проект са част от действията, които Министерският съвет (МС) ще предприеме във връзка с финансирането на обектите със спрени средства по ФАР.

Проектът ще стартира в началото на април. Ще бъде изграден сондаж за добив на минерална вода, топлопровод дълъг над 14,5 км., геотермална станция на входа на Златоград, разпределителна мрежа и абонатни станции за шест общински сгради.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:15 | 20.08.22 г.
fallback