fallback

Ускоряват одобряването на инвестиционни проекти, финансирани от ЕС

За целта ще се осигури приоритетно капацитет от отговорните структури чрез вътрешно преразпределение на служебните ангажименти

14:48 | 19.03.09 г.
Автор - снимка
Създател

Ускоряване на процедурите по съгласуването и одобряването на инвестиционни проекти и на всички етапи на отчуждителните процедури на проектите, финансирани от ЕС, предвиждат набелязаните от вицепремиера Меглена Плугчиева мерки за подобряване на организацията в съответните ведомства.

Правителството разгледа днес доклад на вицепремиера за предприемането на въпросните мерки, съобщи правителствената информационна служба.

Засегнатите институции са министерствата и организациите, които имат възложени със закон функции по съгласуване и одобряване на инвестиционни проекти и отчуждения за нуждите на проектите, съфинансирани от предприсъединителните и структурните фондове на Европейския съюз.

Преписките, свързани със съгласуване и одобряване на инвестиционните проекти и с всички етапи на отчуждителните процедури, ще се разглеждат с предимство и обработката им трябва да приключи в срок до 2 седмици.

За целта ще се осигури приоритетно капацитет от отговорните структури чрез вътрешно преразпределение на служебните ангажименти и определяне на конкретни лица за контакт в съответната администрация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:38 | 30.08.22 г.
fallback