fallback

Кунева идва в България, открива европейски информационен център в София

Защитата на правата на потребителя в дигиталния свят ще бъде темата на конференция в четвъртък с участието на Меглена Кунева

09:26 | 18.03.09 г.
Автор - снимка
Създател

Европейският информационен център Europe Direct в София на бул. „Евлоги Георгиев“ ще бъде открит в четвъртък от еврокомисаря по въпросите на защитата на потребителите Меглена Кунева, която е на посещение в България от 19 до 21 март, съобщиха от Европейската комисия.

Акцент по време на посещението й ще бъде защитата на правата на потребителя в дигиталния свят, перспективите за развитие на Европейския съюз и повишаването на информираността на гражданите по въпросите, свързани с ЕС.

На 20 март, петък, Меглена Кунева ще отговори на въпроси на медии във връзка с участието си в конференцията „Модерният потребител в дигиталния свят“, организирана от ICT Cluster и представителството на ЕК в София.

Целта на конференцията е да бъдат обменени мнения по въпроси, свързани с конкурентоспособността в IT сектора и електронната търговия.

Същия ден Кунева ще замине за Враца, където ще участва в семинар „Участие на жените в изборите за Европейски парламент”, организиран от Фондация „Център за изследвания и политики за жените”, и ще изнесе ще изнесе публична лекция на тема „Европейският съюз – сила за промяна“.

На 21 март, събота, Кунева ще участва в дискусии в Монтана и Видин.

Още един еврокомисар ще посети България в четвъртък - Андрула Василиу, която отговаря за здравеопазването. По покана на Министерство на здравеопазването тя ще представи версията на български език на портала за обществено здраве на ЕС, създаден по инициатива на ЕК през май 2006 г., който предоставя информация по широк кръг въпроси, свързани със здравеопазването включително за медици, учени, политици и граждани.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:23 | 18.03.09 г.
fallback