fallback

Четири проекта са подадени досега по програма „Рибарство“

Общият размер на средствата по програмата е 106,7 млн. евро

16:28 | 13.03.09 г.
Автор - снимка
Създател

До момента в Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури са подадени 4 проекта по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” 2007-2013 г., съобщиха от Министерство на земеделието и храните.

Предстои те да бъдат разгледани и, ако отговорят на изискванията на програмата – финансирани. При тази програма мерките не са лимитирани във времето, т.е. подават се документи до изчерпване на средствата по мярката. Общият размер на средствата по програмата е 106,7 млн. евро.

По програмата ще бъдат финансирани проекти за повишаване на конкурентоспособността на българските риболовни пристанища и българския риболовен флот чрез модернизиране, устойчиво развитие на рибарските области, подобряване на условията на труд на борда на риболовните кораби, припомнят от министерството. Сред целите на програмата са и развитие на пазара на рибни продукти и аквакултурно производство.

Оперативната програма Рибарство беше официално открита на 11 ноември миналата година. За целия програмен период до 2013 г. максималната помощ за един кандидат не може да надвишава 2 млн. евро.

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще направи двудневна инспекция на риболовните ни пристанища във връзка с решаването на проблемите в сектора и усвояването на средствата по програмата.

Посещението на министъра започва днес в Балчик и продължава утре във Варна и Бургас, където Цветанов ще има срещи с представители на риболовни сдружения, кметове и областни управители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:11 | 12.09.22 г.
fallback