fallback

Още 5 млн. евро за малки и средни фирми получи Алианц Банк от ЕБВР

Заемът дава възможност за предоставяне на средносрочно финансиране до 125 хил. евро на клиент, предназначени основно за инвестиции

13:09 | 12.02.09 г.
Автор - снимка
Създател

Директорът за България на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) Джеймс Хислоп и представляващите Алианц Банк България (АББ) Светослав Гаврийски - главен изпълнителен директор и Дорчо Илчев - изпълнителен директор, подписаха договор за отпускането на втори дългосрочен заем на Алианц Банк България от ЕБВР.

Заемът се отпуска по Програмата на ЕБВР и ЕС за финансиране на малкия и среден бизнес у нас (EU/EBRD SME Finance Facility). Той е в размер на 5 млн. евро и целта му е да подкрепи развитието на регионалните малки и средни предприятия, съобщиха от банката.

Европейската комисия участва в програмата на ЕБВР с финансово подпомагане и осигуряване на техническа помощ.

Заемът дава възможност за предоставяне на средносрочно финансиране до 125 000 евро на клиент, предназначени основно за инвестиции.

Новият заем е част от успешно усвоената кредитна линия, договорена с Алианц Банк България още през 2006 г., с което общата сума, отпусната от ЕБВР по тази програма за АББ възлиза на 10 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:34 | 09.09.22 г.
fallback