fallback

Варна спечели проект за енергийно саниране за 5,9 млн. лв.

Общината кандидатства по различни национални и международни програми с проекти за общо 100 млн. лв.

12:49 | 27.01.09 г.
Автор - снимка
Създател

Община Варна спечели проект на стойност 5,9 млн. лв. за пълно енергийно саниране на детски заведения, съобщи днес кметът на града Кирил Йорданов. С парите ще бъдат ремонтирани 27 сгради, като на някои от тях ще бъдат поставени слънчеви колектори и бойлери.

Общината е спечелила и проект за основен ремонт и газификация на Социално-учебния професионален център в града. Средствата са 5,6 млн. лв. След ремонта капацитетът на центъра ще се повиши със 72 процента.

С 4,9 млн. лв. ще бъдат модернизирани музеите в града, каза още Йорданов. Проектът обхваща седем културни института. С парите ще бъдат модернизирани експозиционните трезори, ще бъдат инсталирани системи против влага и ще се осигури достъп на хора с увреждания до сградите.

И трите проекта са спечелени по оперативната програма (ОП) „Регионално развитие“. По думите на кмета до момента общината е разработила общо 50 проекта за 100 млн. лв., с които кандидатства пред различни национални и международни финансови инструменти. Досега са одобрени 17 проекта на обща стойност 33 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:10 | 14.09.22 г.
fallback