fallback

Бизнесмен дава 10 млн. паунда за стартиращи бизнеси във Великобритания

Британски милионер ще предоставя безплатен офис и консултации на предприемачи, които искат да започнат бизнес

12:40 | 27.01.09 г.
Автор - снимка
Създател

Британските компании трябва да положат повече усилия, за да си помагат взаимно по време на рецесията, смята британският мултимилионер Марк Диксън, основател и изпълнителен директор на компанията, която предоставя офис пространства под наем Regus.

Диксън смята да стартира инициатива в подкрепа на стартиращи бизнеси във Великобритания, на обща стойност 10 млн. паунда. Той ще предоставя безплатен офис и консултации на предприемачи, които смятат да стартират бизнес в страната.

„Намираме се в нещо по-сериозно от рецесия: то е много бързо и глобално“, казва той, цитиран от Telegraph. Диксън добавя, че британците се нуждаят от военен дух, за да се справят с тези предизвикателства.

По-рано този месец британското правителство обяви планове за гарантиране на банкови кредити от над 20 млрд. паунда в подкрепа на малките и средни предприятия, които осигуряват заетост на около 13,5 млн. служители в цялата страна.

Диксън, който е стартирал кариерата си с бизнес за доставка на сандвичи през 1976 г., смята, че по време на икономически спад е критично предприемаческата активност да продължи.

„В тази страна имаме таланти, а ще има много хора, които ще загубят работата си и ще осъзнаят, че на пазара няма нови работни места“, казва той.

С многобройни съкращения в секторите на финансовите, строителните услуги, както и търговията на дребно, рецесията вече доведе до 2 млн. безработни в страната, като много очакват техният брой да достигне 3 млн. души до края на годината, пише изданието.

Първоначално Диксън смята да съсредоточи инициативата във Великобритания, но ако тя се окаже успешна, той може да я разшири и в САЩ.

Наред с помощта за индустриите в затруднено положение британското правителство трябва да намали бюрокрацията и регулациите, за да подпомогне създаването на нови бизнеси и заетост, смята Диксън.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:37 | 19.08.22 г.
fallback