fallback

Отново приемат проекти за квалифициране на заети по ОП „Човешки ресурси”

Над 38 млн. лева за квалификация на заети се очкава да бъдат договорени до април 2010 г.

13:50 | 26.01.09 г.
Автор - снимка
Създател

От днес Агенцията по заетостта, в качеството си на междинно звено по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, възобновява приемането на проекти по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Квалификационни услуги и обучение на заети лица – фаза 2”, съобщиха от агенцията.

Целите на схемата за безвъзмездна финансова помощ са: предоставяне на квалификационни услуги и обучения за заети лица за повишаване производителността на труда и създаване на условия за устойчива заетост; подобряване адаптивността на заетите лица в целеви за отделните области отрасли; удължаване на активната трудова дейност и адаптиране към икономиката на знанието.

Схемата за безвъзмездна финансова помощ се реализира с финансовата подкрепа на ЕС чрез Европейския социален фонд. След приключването на първите три комисии за избор, над 38 млн. лева следва да бъдат договорени до края на април 2010 г.

Крайният срок за представяне на проектните предложения във всички дирекции „Бюро по труда” по отворената отново схема е до 28 февруари 2010 г.

На 20 октомври 2008 г. Агенцията по заетостта временно прекрати приемането на проектопредложения по схема „Квалификационни услуги и обучение на заети лица – фаза 2”. Между фирмите, чиито предложения за финансиране бяха одобрени от последната досега трета комисия по избор на проекти по схемата, са „Акма” ООД, „Монтаж строителни конструкции“ ЕООД, „Бигъл” ООД, Райфайзенбанк, „Завод за оптика” АД, Панагюрище, „Зебра" АД, „Булрекс 007“ ООД и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:35 | 04.09.22 г.
fallback