fallback

Откриват две пътни отсечки, рехабилитирани с европейски пари

Бенефициент е община Благоевград, а стойността на проекта е над 4,3 млн. лв.

17:58 | 18.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

Две пътни отсечки с обща дължина 12 км - до с. Горно Церово (път IV – 10059) и до с. Марулево (път IV-10089), община Благоевград ще открие на 20 декември министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, съобщиха от министерството.

Проектите се реализират в рамките на Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за устойчиво и интегрирано местно развитие чрез рехабилитация и реконструкция на общинска пътна мрежа”, финансирана по Оперативна програма „Регионално развитие” чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Бенефициент е община Благоевград, а стойността на проекта е над 4,3 млн. лв. Изпълнител на проекта е „Пиринстройинженеринг” АД. Строителният надзор на обекта се извършва от „Рутекс” ООД.

Министър Гагаузов ще подпише от името на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) споразумение с кмета на Благоевград и с началника на „ВиК” дружеството в града, с което ще бъде подпомогнато изпълнението на инвестиционен проект по ОП „Регионално развитие” за извършване на реконструкция и рехабилитация по части „ВиК” и „Пътна инфраструктура” на улици на територията на Благоевград.

С документа МРРБ се ангажира да съдейства за осигуряване на целево финансиране, необходимо за реконструкцията, чрез дългосрочен инвестиционен заем от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) за „ВиК” ЕООД – Благоевград, както и допълващо финансиране от Републиканския бюджет в рамките на 2009 г. и 2010 г.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:30 | 08.09.22 г.
fallback