fallback

2009 – годината за обучение на обучаващите

Догодина с пари от бюджета и ОП „Развитие на човешките ресурси“ ще стартира проект за обучение на учители и университетски преподаватели

12:11 | 15.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

През 2009 г. със средства от държавния бюджет и от оперативна програма (ОП) „Развитие на човешките ресурси“ ще се финансира обучение за повишаване квалификацията на учителите, на обучаващите възрастни хора и на преподавателите във висшите училища, както и ще се разработват съвременни учебни материали. Това каза министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова на конференция по проект „Популяризиране на ученето през целия живот в България“.

Тя отбеляза, че повишаването на качеството на работната сила трябва да върви заедно с осигуряването на по-добро качество на обучението.

Догодина ще продължим работата по изграждането на национална система за кариерното ориентиране, която ще подпомага българите в избора им на по-подходяща и желана работа, образование и обучение, посочи още министър Масларова.

По думите й през 2009 г. ще се предлагат разнообразни форми на хората в неравностойно положение за участието им в обучение за придобиване или осъвременяване на професионалната квалификация. В тази категория на пазара на труда са хората с увреждания, неграмотните без квалификация, хората в предпенсионна възраст, майките, гледали дълго време своите деца, самотните родители, допълни социалният министър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:02 | 01.09.22 г.
fallback