fallback

Кои са неподозираните функции на българските банки?

Едни от най-големите срещи на бизнеса у нас са тези, организирани от българските банки между клиентите им

09:43 | 02.12.08 г.

Освен кредитиране, привличане на депозити, електронно банкиране, разплащания, кредитни и дебитни карти, българските банки предлагат и нещо друго на корпоративните си клиенти.

Ако имате проблем с реализация на продукция, намиране на инвеститори или доставчици, то вашият кредитен инспектор ще ви свърже с други клиенти на банката, с които можете да сте си полезни.

Мероприятието добива такива размери, че ежегодно големите банки организират форум с до няколкостотин от най-големите си клиенти. На база на тези срещи често се сключват сделки, които сами по себе си материализират факта, че сте клиент на дадената банка.

Друга неподозирана функция на банките са обученията, основно по усвояване на европрограмите. Често европроектите се нуждаят от кредитиране и тук е печалбата на банката.

Разбира се, не всички банки организират срещи между клиентите си, а някои нямат и нужната клиентска база, за да бъдат полезни на свой клиент, потърсил партньор. Различно е й качеството на провежданото обучение по европрограмите. Затова, освен лихвените условия, обслужването и удобството на дадена банка, е удачно кандидат клиентите да се запознават и с каналите за контакти и ноу-хау, които предоставя всяка банка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:46 | 11.09.22 г.
fallback