fallback

Проект на БДЖ е одобрен за финансиране от Европейската комисия

Центърът за професионално обучение към дружеството е кандидатствал по секторната програма "Леонардо да Винчи" с проект за хармонизиране на професионалното образование по железопътен транспорт с европейските стандарти

14:52 | 28.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

Проект на Български държавни железници (БДЖ) ЕАД по европейска програма за обучение е одобрен за финансиране от Европейската комисия, съобщиха от дружеството.

Центърът за професионално обучение към дружеството е кандидатствал по секторната програма "Леонардо да Винчи" с проект за хармонизиране на професионалното образование по железопътен транспорт с европейските стандарти. Секторната програма "Леонардо да Винчи" е част от програмата на Европейския съюз "Учене през целия живот".

Финансирането, което ще получи проектът на БДЖ, възлиза на 13 165 евро. Целта му е да се повиши качеството на професионалното образование и обучение по железопътен транспорт в съответствие със стандартите на Европейския съюз, да се поощряват иновациите и да се разпространяват добрите професионални практики.

Така професионалното образование и обучение ще дадат възможност за реализация на български кадри на европейския пазар на труда в сферата на железопътния транспорт, смятат от компанията.

Водещ партньор и домакин по проекта ще бъде учебният център на германските железници, които поемат ангажимента да предоставят необходимата информация и да консултират преподавателите от учебния център на БДЖ в областта на съвременните практики в професионалното образование и обучение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:07 | 13.09.22 г.
fallback