fallback

Пътната агенция спря две обществени поръчки заради нарушения

За изпълнител на строителството беше избрана фирма „Пи Ес Ай” АД, гр. Стара Загора, а за консултант – обединение „Трансеко” с водещ партньор „Трансконсулт-БГ” ООД, гр. София

11:49 | 20.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

И.д. изпълнителен директор на Национална агенция „Пътна инфраструктура” (НАПИ) Иван Атанасов прекрати откритите процедури по оперативна програма (ОП) „Транспорт” за възлагане на обществени поръчки с предмети: избор на изпълнител на строителството и избор на консултант по строителството на обект „Път E-85 (I-5) Кърджали – Маказа”, съобщиха от пътната агенция.

За изпълнител на строителството беше избрана фирма „Пи Ес Ай” АД, гр. Стара Загора, а за консултант по строителството – обединение „Трансеко” с водещ партньор „Трансконсулт-БГ” ООД, гр. София.

Мотивите за решенията на НАПИ за прекратяване на обществените поръчки, са: констатирани пропуски и нарушения в провеждането на процедурите, посочени в одитен доклад на Министерство на транспорта като управляващ орган на ОП „Транспорт”; констатирани съществени нарушения в работата на комисията за провеждане на процедурата за строителство, посочени в решение на Комисията за защита на конкуренцията.

При прекратяването на откритите миналата година процедури е взето под внимание и становището на Министерство на транспорта, че финансирането им е нецелесъобразно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:54 | 19.08.22 г.
fallback