fallback

Разширението на софийското метро започва през декември

Предвижда се строителството да приключи в края на 2012

16:37 | 13.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

Строителството на разширението на софийското метро в отсечката от х-л „Хемус” до Централна жп гара ще стартира през декември 2008 г., съобщи днес ръководителят на Управляващия орган на ОП „Транспорт” Нели Йорданова.

Проектът е предвиден за финансиране по оперативна програма (ОП) „Транспорт” с бюджет на индикативна стойност 185,2 млн. евро, като от тях 157,4 млн. евро е съфинансирането от Европейския фонд за регионално развитие.

Общинското дружество „Метрополитен” ЕАД е бенефициент на ОП „Транспорт” по приоритетна ос „Подобряване на интермодалността при превоза на пътници и товари”. Формулярът за кандидатстване за безвъзмездна финансова помощ вчера беше одобрен от Управляващия орган и ще бъде процедиран към Европейската комисия чрез Министерството на финансите.

Участъкът „Пътен възел „Надежда”- Централна жп гара-пл. „Света Неделя”- бул. „Черни връх” е дълъг 6,4 км и ще има седем метро-станции. Предвижда се строителството да приключи в края на 2012 г., като в апликационната форма са предвидени и междинни плащания при представяне на документи за допустимите разходи, уточниха за Investor.bg от Министерството на транспорта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:49 | 29.08.22 г.
fallback