fallback

ЕК прекрати процедурата срещу България по доклада за ВЕИ

Страната ни е дала актуална информация за държавната политика в областта и финансови схеми за изпълнение на проекти

13:46 | 07.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

Министерството на икономиката и енергетиката е информирано с официално писмо за решение на Колежа на Европейската комисия за приключване на процедурата по неизпълнение на задължението на България за предоставяне на доклад в съответствие с Директива за насърчаване на производството и потреблението на електроенергия от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) на вътрешния електроенергиен пазар. Това съобщи пресцентърът на министерството.

Докладът на България за прилагането на директивата беше одобрен от Министерски съвет съгласно изискванията на Закона за възобновяемите и алтернативните енергийни източници и биогоривата, и представен на ЕК в определения двумесечен срок, се посочва в съобщението.

С доклада се предоставя актуална информация за държавната политика в областта на възобновяемите енергийни източници, финансови схеми за изпълнение на проекти за такива източници, както и за производството на електрическа енергия от посочените източници.

Докладът съдържа прогноза за изпълнение на заложената цел от 11 на сто дял на тези енергийни източници в брутното вътрешно потребление на електрическа енергия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:09 | 14.09.22 г.
fallback