fallback

Изграждането на магистрала Люлин минава към Министерството на транспорта

В случай на закъснение при изпълнението на договора за магистрала Люлин, ще бъдат потърсени неустойки от изпълнителя

17:15 | 06.10.08 г.
Автор - снимка
Създател

Контролът по изграждането на автомагистрала Люлин от 30 октомври 2008 г. преминава в Министерството на транспорта, е казал днес министърът на транспорта Петър Мутафчиев, съобщиха от министерството. В момента екип от транспортното ведомство се запознава с документацията по проекта. 

Организацията на изпълнението на проекта първоначално беше възложена на Национална агенция „Пътна инфраструктура” (НАПИ), но одитиращите органи откриха нередности.

Предстои среща с ръководството на НАПИ и с избрания изпълнител, за да бъдат набелязани съответните мерки и да се премине в период на финансиране в рамките на срока, в който изтича финансовият меморандум по ИСПА. В случай на закъснение при изпълнението на договора, ще бъдат потърсени неустойки от изпълнителя. Но ако се излезе извън периода на финансиране, държавата ще загуби средствата по ИСПА.

До края на 2008 г. по Оперативна програма „Транспорт” се предвижда да бъдат сключени договори на обща стойност около 590 млн. лева, от които над 485 млн. лв. е стойността на договорите за разширението на Софийското метро, а около 96 млн. лв. е прогнозната стойност за електрификацията и реконструкцията на ж.п. линия „Свиленград – турска граница”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:08 | 18.08.22 г.
fallback