fallback

София, Плевен и Сливен ще влагат европари в „добро управление“

Особено внимание ще бъде отделено на политиките, финансирани с публични средства; на прозрачността, отчетността и превенцията на корупцията в трите общини

13:16 | 01.10.08 г.
Автор - снимка
Създател

София, Плевен и Сливен стартират съвместен проект за добро управление в полза на гражданите, съобщиха от Столична община.

Кметовете на София Бойко Борисов, на Плевен Найден Зеленогорски и на Сливен Йордан Лечков ще обявят утре в столицата началото на проекта. Целта му е да се идентифицират най-добрите и ефективни начини за създаване на „добро, почтено и прозрачно управление в полза на гражданите“.

По данни на НСИ в трите общини живеят 1 629 961 граждани.

Фокусът пада върху подобряване на взаимодействието между гражданите и органите на местната власт; повишаване на капацитета на местната администрация и на гражданските организации да взаимодействат помежду си в полза на гражданите.

Особено внимание ще бъде отделено на политиките, финансирани с публични средства; на прозрачността, отчетността и превенцията на корупцията в трите общини, на ролята на гражданите и на общинските съвети. Предвижда се представяне на европейския опит, както и формулиране на препоръки за усъвършенстване на работата, казва от Столична община.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:17 | 01.10.08 г.
fallback