fallback

Започва подготовка за модернизация на ж.п. линии

След около 20 месеца ще приключи техническата помощ за модернизация от германската Poyry Infra, която твърди, че има дългосрочни планове у нас

13:41 | 21.08.08 г.
Автор - снимка
Създател

Германската компания Poyry Infra, GmbH ще ни предоставя техническа помощ за развитие на железопътната инфраструктура, в съответствие с политиката на Европейския съюз. Според подписания днес договор с фирмата тя трябва да изготви цялостна концепция за модернизация на две ж.п. линии, да разработи бизнес план за развитие на инфраструктурата, стратегия за етапност на проектите и др.

Обектите, за които ще се отнася техническата помощ, са железопътна линия София – Драгоман и железопътна линия София - Перник – Радомир. За тази си дейност компанията ще получи възнаграждение в размер на общо 3,27 млн. лв. без ДДС. Общо 85% от парите ще бъдат финансирани от програма ИСПА.

Срокът за изпълнение на договорите е 18 месеца за линията до Драгоман и 20 месеца за „София - Перник – Радомир“.

По думите на Йохан Шмидер, представител на фирмата изпълнител, целта на Poyry Infra е да се наложи като дългосрочен консултант на българския пазар. Той увери, че „договорът ще бъде изпълнен по най-добрия начин и в срок“.

С подписването на тези два договора се завършва подписването на всички договори по действащите Финансови меморандуми по ИСПА/КФ, Регламент 1164/94, чието изпълнение има за цел да подготви за обявяване на търг проекти за модернизация и рехабилитация на железопътната инфраструктура, предвидени за финансиране по Оперативна програма транспорт, уточняват от Министерство на транспорта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:24 | 08.09.22 г.
fallback