fallback

Л. Павлова: Строим инфраструктура, защото е важна за икономиката на страната

През 2017 г. санирането на жилища по Националната програма за енергийна ефективност ще остане безвъзмездно, съобщи министърът

21:26 | 02.09.16 г. 6
Автор - снимка
Създател

Строим инфраструктурата, защото е важна за развитието на икономиката и държавата, каза регионалният министър Лиляна Павлова във Варна, цитирана от пресцентъра на ГЕРБ.

Правителството разработи пътна стратегия с основните проекти, които трябва да бъдат изградени или довършени до 2025 година.

"Ако изгубим европейското финансиране, ще се затрудни изключително много процесът на завършване", обясни тя.

Преди дни регионалният министър предупреди, че от загуба са застрашени средствата, които са отделени за магистрала "Струма", ако има още забавяния по проекта. 

През миналия програмен период са вложени 3,27 млрд. лева за 1 104 проекта по ОП "Регионално развитие", обясни още Павлова в морската ни столица. Проектите са били насочени основно към подобряване на градската среда и привлекателността на градовете. 

2100 сгради са в процес на обновление по Националната програма за енергийна ефективност. С втория милиард, който предстои да постъпи по Програмата, ще бъдат санирани още над 2 000 сгради.

През 2017 година санирането ще бъде абсолютно безвъзмездно - това е част от ангажиментите, които бяха заложени в програмата ни, коментира още Лиляна Павлова. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:29 | 14.09.22 г.
fallback