fallback

Финансирани по Програмата за селските райони обекти не функционират

Фонд „Земеделие“ откри нередности в 15 проекта по програмата

15:39 | 19.05.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

При проверки на Държавен фонд „Земеделие“ са открити нередности в 15 проекта, финансирани по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013. 

Фондът информира, че тази година ще има засилен контрол за изплатената финансова помощ. Ще се проверява дали фермерите са инвестирали евросубсидиите  по предназначение и дали са изпълнили поетите ангажименти.

При проверки от началото на годината до момента са установени нередности по 15 проекта. Те са финансирани по мерките 121 ,,Модернизиране на земеделските стопанства", 123 ,,Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти", 311 ,,Разнообразяване към неземеделски дейности", 312 ,,Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия",  313 ,,Насърчаване на туристическите дейности" и 321 ,,Основни услуги за населението и икономиката в селските райони" от ПРСР 2007-2013 г.

В проекти по мярка 121 проверяващите установили, че обектите, в които е инвестирано, не функционират, а фермерите не спазват поетите ангажименти за отглеждане на брой животни.

Има съмнения за данни, документи и декларации с неистинско съдържание и неотговарящи на действителността.

За всички проекти с констатирани нередности Фондът е предприел действия и мерки за възстановяване на изплатената субсидия и събиране на допълнителна информация, с цел сезиране на компетентните органи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:02 | 13.09.22 г.
fallback