fallback

Проектът за модернизацията на спешната помощ зависи от КЗК

Участник в търга за подготовката на инвестиционния проект обжалва решението на здравното министерство за изпълнител

14:29 | 09.05.16 г.

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) ще решава за обществената поръчка за подготовка на инвестиционния проект за обновяването на спешните центрове по оперативната програма “Региони в растеж” 2014-2020 г.

Компанията, класирана на второ място от Министерството на здравеопазването – Консорциум „И Ем Ес“ ДЗЗД, обжалва класирането.

Припомняме, че в началото на тази година здравното ведомство обяви тръжна процедура за подготовката на проекта за модернизация на спешната помощ, която ще се финансира с европейски средства. За целта в програмата за регионално развитие са предвидени 85 млн. евро.

Фирмата изпълнител на поръчката трябва да обследва сградите на спешните центрове в страната – почти 200, и да подготви необходимите формуляри за кандидатстване за европейските средства за ремонтите. Изпълнителят трябва да подаде и формулярите за закупуване на 400 оборувдани линейки, част от тях високопроходими, и друго оборудване, необходимо за спешните центрове в страната.

На 26 април Министерството на здравеопазването е обявило класирането на участниците в обществената поръчка за подготовката на инвестиционния проект. На първо място е класирано обединението „Регионална здравна инфраструктура“, което събира 94,54 точки от 100 възможни и е определено за изпълнител на подготвителната част на проекта.

Консорциум „И Ем Ес“ ДЗЗД – фирмата, която обжалва решението на министерството, е втора с 81,46 точки. На трето място е класирано ДЗЗД „Обединение Трансекопроект“ със 74,364 точки, на четвърто – обединение „Профиинвест“ със 74,362 точки, а на последно – ДЗЗД Инвест Груп с 44,66 точки.

Четири фирми - „Консултанти на проект за СМП“, ДЗЗД „Подкрепа за спешна медицинска помощ“, ЕЖИС Воронда ДЗЗД и ДЗЗД "Консорциум Урбанико", са дисквалифицирани с мотив, че са предоставили технически предложения, които не отговарят на предварително обявените условия на здравното министерство.

Още новини от сектора на здравеопазването четете в Puls.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:08 | 06.09.22 г.
fallback