fallback

До края на ноември животновъдите ще получат пари от новите директни плащания

От тази помощ ще се възползват и овцевъдите, заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева

14:01 | 22.08.15 г.
Автор - снимка
Създател

До края на ноември животновъдите ще получат пари от новата програма по директните плащания. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева пред журналисти в Жеравна, цитирана от БТА.

„От тази помощ ще се възползват и овцевъдите“, уточни тя в отговор на въпрос.

До края на годината се очаква Брюксел да одобри нотификацията на новата Програма за развитие на селските райони (ПРСР) за допустими инвестиции в хидромелиорациите.

„Въз основа на доклада на Световната банка в края на ноември, ще бъдат предприети законодателни изменения за реформа в сектора и неговото подпомагане“, посочи Танева.

Тя каза още, че за последната стопанска година всички бенефициенти по ПРСР ще получат парите си, но в обхвата на старата програма.

„Измененията в правилата на новата Програма за развитие на селските райони ще бъдат насочени основно към това тя да достигне до възможно най-голям брой земеделски стопани“, коментира Танева.

Министърът на земеделието участва в Международния фестивал на фолклорната носия, провеждащ се в Жеравна.

„Много млади хора са тук и те с душата и сърцето си усещат българското“, описа атмосферата на фестивала Десислава Танева. Тя каза, че не се е замисляла за икономическите измерения на това мащабно събитие, но, по думите й, е факт, че фестивалът е станал емблема на региона на Жеравна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:42 | 07.09.22 г.
fallback