fallback

Приключи работата по водния цикъл на Стара Загора

Проектът е финансиран по оперативна програма „Околна среда“

17:20 | 12.05.15 г.

Завърши работата по Интегрирания воден проект на Стара Загора. Строителството е изпълнено в срок, съобщиха на пресконференция ръководителят на проекта и зам.-кмет на общината Янчо Калоянов и Милена Димитрова – нач. отдел Инвестиции и управление на проекти. Обектите са с подписани документи и въведени в експлоатация. В момента се подават документите към Управляващия орган за верифициране и одобрения, съобщи общината.

С изпълнението на проекта завършва целият канализационен цикъл на Стара Загора и се решават напълно проблемите с водоснабдяването и канализацията на града. Около 27 км канализационна мрежа е изградена, рехабилитирана и модернизирана, реконструирани са над 2 км водоснабдителна мрежа в града и близкото село Богомилово.

"Обновени са главни колектори и отливни канали в Стара Загора. Изградена е канализацията на кв. „Кольо Ганчев”, както и водоснабдяването и канализацията на кв. „АПК”, обясни инж. Калоянов.

Интегрираният воден проект за Стара Загора, финансиран по оперативна програма „Околна среда“ 2007 – 2013 г., е на обща стойност 40,4 млн. лв.

Изразходваните средства за 2014 г. са верифицирани от Управляващия орган, извършеният одит от Изпълнителната агенция към Министерството на финансите е преминал успешно и без забележки. Договорът за безвъзмездна финансова помощ е подписан на 1 юни 2012 г. Изпълнител е Обединение „Воден проект за Стара Загора".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:02 | 11.09.22 г.
fallback