fallback

Проверяват проекти по ОП "Конкурентоспособност"

Има известно разминаване с европейските правила по проекти от програмата в периода 2011 -2012 година

16:08 | 07.05.14 г.

Има "известни разминавания от европейските правила" по отношение на проекти от 2011 и 2012 година по Оперативна програма "Конкурентоспособност", съобщи пред журналисти министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Проверяват се проекти, каза още той, но без да уточни за кои мерки от програмата става въпрос.

По-рано по време на блиц контрола в икономическата комисия на Народното събрание депутати от ГЕРБ посочиха, че по мерките за насърчаване на иновациите са били отпуснати 176 млн. лева за "иновативни салфетки, сладки, онлайн речник и хотелски брави".

Стойнев обясни пред депутатите, че проверки ще покажат има ли нарушения по тези проекти. "За мен иновация е излизането на нов продукт на пазара и дали той може да бъде продаден", допълни той.

От ГЕРБ обаче посочиха, че конкретно бравите, чието производство ще бъде подпомогнато от оперативната програма, се продават от пет години насам.

Припомняме, че отклонения от европейските правила бяха открити и по отношение на проекти, изпълнявани и по ОП "Околна среда". След проверката бяха санкционирани редица общини заради откритите нередности.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:10 | 05.09.22 г.
fallback