fallback

Кандидатстването по програма Erasmus+ ще става по електронен път

Процедурите са максимално опростени, но контролът ще бъде повишен

14:29 | 20.02.14 г.

Кандидатстването и отчитането по програма Erasmus+  (“Еразъм плюс“) ще става по електронен път, каза днес във Варна Юри Константинов, главен експерт в Националната агенция, която работи с програмата. Той участва в работна среща с представители на университети, училища и неправителствени организации от крайморския град, съобщи БТА.

Процедурите за кандидатстване са максимално опростени в сравнение с досегашния период, обясни Константинов. По думите му сериозно е намалена документацията за кандидатстване и отчитане, но пък контролът ще бъде повишен. Спечелилите проекти могат да бъдат инспектирани по всяко време както от Националната агенция, така и от ЕК или Сметната палата.

Първата покана за кандидатстване по програмата ще бъде открита до дни, посочи Константинов. Според него срокът за представяне на проектите ще бъде 17 март.

Erasmus+ ще работи по три основни направления. Единият акцент е образователната мобилност. По този стълб могат да кандидатстват университети, училища, организации, които обучават възрастни хора, научни институти. Точно по тази част от програмата ще бъде отправена и първата покана за кандидатстване.

Вторият стълб от програмата е изграждането на стратегически партньорства, каза Константинов. Третият приоритет е подкрепа за развитие на образователни политики, но по тази част на програмата кандидатстването ще става директно в Брюксел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:56 | 09.09.22 г.
fallback