fallback

До 2015 г. фермерите с полупазарни стопанства ще бъдат консултирани безплатно

Земеделските производители ще получават професионална помощ в областта на управлението на земеделското стопанството

16:27 | 07.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Срокът, в който Националната служба за съвети в земеделието ще консултира безплатно фермерите, одобрени по мярката за подпомагане на полупазарни стопанства към Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), се удължава до 31.08.2015 г., съобщи агроминистерството.

Това е станало възможно с  промени в наредбата от 2008 г. за предоставянето на безвъзмездна финансова помощ, което се финансира чрез ПРСР по мярка за предоставяне на съвети и консултиране на земеделците.

Към края на 2013 г. одобрените за подпомагане полупазарни стопанства са над 8 500. Всички те ще могат да се възползват безплатно от услугите на службите по съвети в земеделието. За целта е необходимо да посетят териториален областен офис на службата и да подадат молба-декларация за получаване на исканите съветнически услуги.

С удължаването на срока се цели успешно изпълнение на одобрените проекти.

Фермерите ще получават консултации за оценка на стопанството и за установяването на подобрения според изискванията на Общността относно безопасните условия на труд. Тези съвети са свързани с посещение,  оглед и оценка на стопанството и даване на препоръки за изпълнение на изискванията.

Освен това земеделските производители ще могат да получават професионална помощ в областта на управлението на земеделското стопанство и специфични съвети в областта на растениевъдството и животновъдството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:57 | 12.09.22 г.
fallback