fallback

Още 16 договора са подписани по програма “Рибарство”

Проектите на обща стойност 2,8 млн. лв. са основно за риболовен туризъм

11:32 | 27.11.13 г.

Още 16 договора на обща стойност 2,8 млн. лв. са подписани по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство”.  Договорите са сключени между 11 и 26 ноември 2013 г., съобщиха от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА).

13 договора са по мярката за развитие на рибарските области. Общата стойност на одобрената безвъзмездна финансова помощ по тях е 2,5 млн. лв. Те са свързани с дейности за местно развитие. Одобрените проекти са на:

- община Долни Чифлик - за създаване на туристически информационен център в с. Старо Оряхово; - Пещерен клуб „Силивряк“ - за атрактивна дестинация за риболовен туризъм за улов на балканска пъстърва в района на с. Триград, община Девин; - община Созопол - за обновяване на художествена галерия; - община Шабла – за благоустрояване на рибарско селище Кария; - „ЖАН-66“ ЕООД – за изграждане на база за спортен риболов, музей на риболова и рибно барбекю в с. Грохотно, община Девин; - „СКОРПИО ОЙЛ“ ООД – за заведение за обществено хранене с преобладаващо рибно меню; - Община Несебър – за изграждане на мини игрище за футбол; - Асоциация Спектър - за популяризиране на природното и културно-историческо наследство на рибарска област Батак- Девин-Доспат; - "Никмарина Боутс" ЕООД – за туристическа атракция - моторна яхта за круизи, риболов и морски развлечения; - СНЦ „Спортен клуб сереко” - за обновяване на център за обучение на младежи от община Царево, ще се закупуват лодки за подготовка по морско и ветроходно дело; - община Девин – за туристически алеи; - община Царево – за етнографска изложба за рибарския бит; - община Долни Чифлик – за изграждане на спортна площадка в село Шкорпиловци.

По мярката за  постоянно прекратяване на риболовна дейност са подписани три договора на обща стойност 242 хил. лв. за нарязване на три риболовни  кораба (един от Варна и два от Добрич) за скрап.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:30 | 13.09.22 г.
fallback