fallback

Търсят одитор за дейността на Разплащателна агенция

Проверката трябва да гарантира, че от еврофинансирането ще бъдат изключени разходите, които са възникнали при нарушаване на правилата на ЕС

15:06 | 25.10.13 г.

Агроминистерството обяви конкурс за сертификационен одит на Разплащателна агенция (РА) на Република България, показа справка в регистъра на обществените поръчки.

Целта е да бъде избран изпълнител, който да провери достоверността на годишните счетоводни сметки и съответствието на РА с европейските критерии.

Поръчката включва финансов контрол на разходите на Европейския фонд за гарантиране на земеделието (ЕФГЗ) и Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР).

Проверяващите трябва да гарантират, че е изградена прозрачна и ефективна система за управление и контрол и добро функциониране на процедурите за вътрешен контрол в агенцията.

Целта е да се гарантира, че от еврофинансирането ще бъдат изключени разходите, които са възникнали при нарушаване на правилата на Общността, както и че бюджетните средства са изразходени в условия на публичност и прозрачност, свободна и лоялна конкуренция и равнопоставеност и недопускане на дискриминация.

Одиторските услуги ще са на стойност 2,2 млн. лв. без ДДС. Средствата са от  бюджета на МЗХ. Участникът следва да е изпълнил минимум 5 подобни договора през последните пет години назад от крайния срок за подаване на оферти.

Основният критерий за класиране на участниците е най-ниска цена. Срокът за получаване на оферти е 28.11.2013 г.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:25 | 11.09.22 г.
fallback