fallback

Изплатени са една трета от договорените средства по ОП “Рибарство"

Обмислят промени в наредба за финансирането на рибарските групи, заради риск от загуба на еврофинансиране по това направление

13:13 | 26.07.13 г.

Изплатени са около една трета от договорените средства по оперативна програма “Рибарство” към 22 юли 2013 година. Над 181 млн. лв. са договорени и над 63 млн. лв. са изплатени.

Това съобщи в Пловдив зам.-министърът на земеделието Валентина Маринова при откриването на изнесено заседание на  Комитета за наблюдение на програмата.

Маринова посочи, че е необходимо да се навакса изоставането в оперативната програма и това трябва да стане със съвместни усилия на министерството и браншовите организации от сектора.

Тя и делегация на Европейската комисия са се срещнали с представители на 6-те местни инициативни рибарски групи, за да обсъдят проблемите при усвояването на евросредства.

Маринова е обещала да бъде променена наредбата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярката “Развитие на рибарските области”, която създава трудности на рибарските групи.

Необходимо е да стартират повече проекти по ос 4 – за развитието на рибарските групи, е заявил Франгискос Николиан, началник отдел в ГД “Морски въпроси и рибарство” към ЕК.

Точно по това направление има риск България да загуби еврофинансиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:21 | 12.09.22 г.
fallback