fallback

Ще изготвят цифров модел на районите с риск от наводнения

Стойността на обществената поръчка е 6 млн. лева

17:36 | 08.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Обществена поръчка за изготвянето на цифров модел на районите с риск от наводнения обяви Басейновата дирекция за управление на водите - Дунавски район (Плевен). Стойността поръчката е 6 119 990 лв. без ДДС, работата по нея трябва да приключи за 10 месеца.

Цифровият модел трябва да обхване рисковите територии в четирите района за басейново управление в България. Ще бъдат заснети около 14 000 кв. км. Моделът включва райони, разположени по течението на реки и по Черноморското крайбрежие.

Ще се използва методът на въздушно лазерно заснемане (LIDAR), а в последствие ще се изготвят карти на районите, застрашени от наводнения, каквито са изискванията на Директивата за наводнения и Закона за водите. Дейностите са част от проект за разработване на планове за управление на риска от наводнения, който се финансира от  Оперативна програма „Околна среда“. 

Гаранцията за участие в процедурата е 10 хил. лева. За да участват в процедурата, желаещите трябва да имат общ оборот от дейността си общо за последните три приключили финансови години (2010, 2011 и 2012 г.) не по-малко от 9 млн. лв.

Оферти се приемат до 2 август, те ще бъдат отворени на 8 август 2013 г.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:18 | 31.08.22 г.
fallback