fallback

Социалната сфера ще разчита на ново европейско финансиране за 126,6 млн. евро

В ход са първите проекти, финансирани по механизмите на Европейското икономическо пространство и норвежкото правителство

17:26 | 12.09.12 г.

През втория програмен период от 2007 до 2014 г. България ще разчита на 126,6 млн. евро, които се отпускат по двата финансови механизма на Европейското икономическо пространство и на норвежкото правителство.

Това обяви министърът по управление на европейските фондове Томислав Дончев по време на официалната церемония в Министерския съвет, на която беше даден официалният старт на втория период от действието на двата финансови механизма.

При първия период финансирането за България е било в размер на 42 млн. евро.

За последната година и половина българската администрация е подготвила пакект от проекти за 30 млн. евро, които ще бъдат насочени в областта на правосъдието, интеграцията на децата в неравностойно положение и за обучение на администрацията.

Проектът в областта на правосъдието е за 10 млн. евро, от които над 7 млн. евро ще се използват за модернизация на общежития за затворници, които ще бъдат изградени в близост до Бургас и Варна, съобщи правосъдният министър Диана Ковачева.

Допълнително ще бъде изградена и система за електронно призоваване, както и електронен мониторинг на лицата в пробация. Значителни средства са предвидени и за обучение на юристите.

Над 7,8 млн. евро ще бъдат използвани по проект на образователното министерство, което е подготвило програма за социално приобщаване на децата в неравностойно положение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:57 | 09.09.22 г.
fallback