fallback

Изплатени са над 300 хил. лв. за два проекта по ОП „Рибарство”

Средствата са за нарязване на риболовен кораб за скрап и за автоматизиране на рибното производство

16:39 | 03.08.12 г.

Държавен фонд „Земеделие” изплати над 300 хил. лева за два проекта от оперативна програма „Рибарство”, съобщиха от разплащателната агенция.

Първият проект е по мярката „Публична помощ за постоянно прекратяване на риболовни дейности”, по който бенефициентът е получил безвъзмездна финансова помощ от малко над 183 хиляди лв. за нарязване на риболовен кораб за скрап. 

Тази мярка има компенсаторен характер и се финансира от Европейския фонд за „Рибарство” (ЕФР). Безвъзмездната помощ е до сто процента от размера на изчислените премии. От тях 85% са европейски средства, а 15% – национално доплащане.

Другият финансиран проект е по мярката „Инвестиции в преработка и маркетинг на рибни продукти и продукти от аквакултура”. Разплащателната агенция изплати авансово 126 хил. лв. за въвеждане на информационна система за автоматизиране на рибното производство.

Одобрената обща инвестиционна стойност на проекта е 422 хил. лв., а субсидията е 253 хил. лв. Според условията на мярката субсидията покрива до 60% от размера на одобрената инвестиция. Крайният срок за изпълнението на проекта е 28 февруари 2013 г.  Мярката също се финансира от Европейския фонд за „Рибарство”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:06 | 09.09.22 г.
fallback