fallback

Рекламираме България пред инвеститорите по света с 15,6 млн. лв.

Представиха проект за популяризиране на България като инвестиционна дестинация, финансиран по програма "Конкурентоспособност"

14:14 | 31.07.12 г. 1

С 15,6 милиона лева по оперативна програма "Конкурентоспособност" Българската агенция за инвестиции ще рекламира страната ни в Европа, САЩ и Азия. Целта е България да стане разпознаваема инвестиционна дестинация.

Това предвижда проектът "Популяризиране на предимствата за инвестиране в България", представен от изпълнителният директор на агенцията Борислав Стефанов, предаде БТА.

По думите на Стефанов България е слабо позната на света като дестинация за инвеститорите. Затова основната цел на проекта е да подпомогне процеса на изграждане на положителна представа за страната ни като инвестиционна дестинация. 

По проекта се работи през последните две години. Той е на стойност 15,6 млн. лв. и се финансира по оперативна програма "Конкурентоспособност".

Изводът, че страната ни е все още слабо позната като инвестиционна дестинация, особено в държавите извън Европейския съюз, е базиран и на изготвено по проекта маркетингово проучване чрез допитване до около 3 000 фирми.

Експертите са определили осем сектора с по-висок потенциал за привличане на инвестиции у нас, сред които са машиностроене, електроника и електротехника, химическа и хранителна индустрии, транспорт и логистика, медицински туризъм.

По всеки едни от секторите са подготвени информационни брошури, които ще се разпространят в търговските ни представителства по света. Брошурите са преведени на няколко езика.

До няколко седмици ще започне работа и обновеният сайт на агенцията, в който ще има данни за обемите на инвестициите у нас по сектори, страни и години, базирани на информация от фирмите.

Чрез новата интернет страница на агенцията български предприятия ще могат да получат безплатна подкрепа в търсенето на инвеститор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:32 | 13.09.22 г.
fallback