fallback

От 30 юли започва приемът на молби по мярката за модернизиране на стопанствата

Общият ресурс, който ще бъде предоставен на земеделските производители, е 215 млн. евро

14:49 | 20.07.12 г.

От 30 юли, понеделник, започва приемът на молби за финансиране по мярката за модернизиране на селските стопанства, съобщиха от Държавен фонд „Земеделие“.

Желаещите да кандидатстват за евросредства трябва да подадат молба не по-късно от 24 август, когато е определеният краен срок. В този период е предвидено кандидатите да подават заявления за различни видове инвестиции, за които са определени целеви бюджети.

Общият ресурс, който ще бъде предоставен на земеделските производители, е 215 млн. евро, от които 141 млн. евро бяха пренасочени допълнително към бюджета на мярката поради големия интерес от страна на производителите.

Финансовите средства за кандидати, които изпълняват проекти по мярка 112 "Финансиране за млади фермери" и мярка 141 за дребните стопанства, са съответно 20 млн. евро и 3 млн. евро. 

Субсидията за кандидатите с подадени заявления по мярката за „Биологично земеделие“ е 32 млн. Евро. Средствата за тези, които кандидатстват по сектор „Плодове и зеленчуци” е 25 млн. евро. Същевременно близо 62 млн. лв са отделени и за признати организации на земеделски производители.

Запазват се приоритетите за предложенията за постигане на стандартите на Общността в сектор „Мляко” и извън сектор „Мляко”, както и за преминаване към биологично производство. Средствата за тях са приблизително 59 млн. евро.

Желаещите да получат финансиране могат да проверят изискванията за кандидатстване на електронната страница на ПРСР: www.prsr.bg, в секция „Мерки”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:15 | 12.09.22 г.
fallback