fallback

Договорените средства по програма „Транспорт“ вече надхвърлят 3,6 млрд. лв.

Разплатени са над 1,1 млрд. лв., сочат последните данни на транспортното министерство

14:54 | 02.05.12 г. 1

Разплатените средства по оперативна програма „Транспорт” надхвърлят 1,1 млрд. лв, а договорените субсидии се изчисляват на над 3,6 млрд. лв.

Актуалните данни бяха представени от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на студентски форум, посветен на усвояването на средствата от оперативната програма.

„Към днешна е договорен почти 1/3 от общия бюджет на програмата, планиран да се насочи основно за подобряване на пътната и жп инфраструктура“, каза министър Московски.

По думите му много от завършващите студенти вече работят като служители на столичния  „Метрополитен”, като инженерните специалности стават все по-търсени от бизнеса. Студентите имат възможност за работа и в самото министерство, като бяха припомнени възможностите, които се дават по другата оперативна програма „Човешки ресурси“

По време на събитието бяха представени и приоритетите за финансиране на транспортните проекти през следващия програмен период.

Участие във форума взеха ректорите на Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков” и Университетът по архитектура, строителство и геодезия, както и представители от Университета за национално и световно стопанство и Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:19 | 13.09.22 г.
fallback