fallback

Дават 20 млн. лв. за туристически маркетинг

Нови пет договора ще бъдат финансирани безвъзмездно по оперативна програма "Регионално развитие"

14:36 | 09.04.12 г.

Пет договора за ефективен туристически маркетинг ще бъдат финансирани с 20,5 млн. лв. по оперативна програма "Регионално развитие" (ОПРР), съобщиха от министерството на икономиката.

Договорите за безвъзмездна финансова помощ бяха подписани в присъствието на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, ръководителя на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова и заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов. 

Безвъзмездната финансова помощ се предоставя чрез Европейския фонд за регионално развитие по схема "Подкрепа за ефективен национален маркетинг на туристическия продукт и подобряване на информационното обслужване”. 

Одобрените проекти предвиждат повишаване ефективността на националния маркетинг на туризма и въвеждат нови инициативи по вече изпълнени проекти за реклама на българските продукти.

По програмата за регионално развитие има спестени 1 млн. лева, които ще бъдат насочени за финансиране на други три проекта в областта на туризма, съобщи Лиляна Павлова, цитирана от БТА.

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов прогнозира, че тази година България очаква около 6-процентов ръст на туристите. Прогнозираният принос на туризма в платежния баланс на страната при успешен сезон може да надхъврли 3 млрд. евро. За сравнение, през миналата година този принос възлезе на 2,6 млрд. евро, коментира зам.-министърът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:51 | 31.08.22 г.
fallback