fallback

Започва нов прием на документи по проекти за повишаване на квалификацията

Безвъзмездната финансова помощ по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” е на стойност 70 млн. лв.

14:53 | 23.01.12 г.

От 24 януари стартира прием на документи за кандидатстване по две нови схеми за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика.

Общата стойност на предоставения ресурс е 70 млн. лв. и ще се насочи за изпълнението на третата фаза на схемата за предоставяне на квалификационна помощ и обучение на заети лица и на схемата за насърчаване на заетостта.

В рамките на първата схема ще се предоставят квалификационни услуги и обучения за заети лица в микро-, малки, средни и големи предприятия. Целта е да се подобри адаптивността на работещите и да се удължи активната им трудова дейност. Общият бюджет по схемата е 34 млн. лв. Краен срок за подаване на проектни предложения по тази схема е 31 май 2012 г.

В рамките на втората схема ще се даде възможност за повишаване на конкурентоспособността на лица, регистрирани като безработни в бюрата по труда. Те ще бъдат обучавани за повишаване на тяхната професионална квалификация и осигуряване на възможност за стаж по специалността. Крайният срок за подаване на проектни предложения е 30 април 2012 г. във всички областни бюра по труда.

При обучението за безработни за първи път се дава възможност на кандидатите да кандидатстват по електронен път, като се използва Информационната система за управление на средства от Европейския съюз (ИСУН).

Пълният комплект документи за кандидатстване и по двете схеми са публикувани на интернет страниците на Агенцията по заетостта и Министерството на труда и социалната политика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:20 | 14.09.22 г.
fallback