fallback

Бюджетът отпуска 281 млн. лева за модернизация на жп линията Пловдив-Свиленград

В случай, че еврофинансирането не покрие пълния размер на сумата, разликата ще се допълни от националния бюджет, реши кабинетът

16:37 | 28.12.11 г.

Правителството даде съгласие на министерството на транспорта, като управляващ орган на оперативна програма "Транспорт", да подпише договор за безвъзмездно финаниране на Държавното предприятие "Национална компания железопътна инфраструктура" с 281 млн. лв., съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Средствата се предоставят на държавната компания, която трябва да извърши електрификацията и реконструкцията на коридори четири и девет на железопътната линия Пловдив-Свиленград и да приключи втората фаза от участъка „Първомай-Свиленград".

Средствата се отпускат преди окончателното одобряване на проекта от Европейската комисия, предложен от българската страна за договаряне над планирания бюджет по първа ос от програма „Транспорт“ за развитие на железопътната инфраструктура по трансевропейските и основните национални транспортни оси, гласи прессъобщението.

Решението предвижда 281-те милиона лева да бъдат осигурени от недоговорен ресурс от Кохезионния фонд на Европейския съюз за оперативна програма "Транспорт" или от други оперативни програми.

В случай на невъзможност това еврофинансиране да стане в пълния му размер, разликата в средствата трябва да бъде осигурена от държавния бюджет, е решил кабинетът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:53 | 22.08.22 г.
fallback