fallback

Започва набирането на кандидати по проекта „Красива България“ за 2012 г.

През 2011 г. по проекта са обновени 31 обекта в страната на обща стойност 7 милиона лева

11:29 | 23.12.11 г.

От днес започва кампанията за набиране на кандидати по проекта "Красива България" на Министерството на труда и социалната политика за 2012 г. Кампанията ще продължи от днес до 15 февруари, съобщиха от ведомството.

Мерките, по които може да се кандидатства са за подобряване на градската среда, на социалната инфраструктура и за подпомагане на социални домове.

Финансовата рамка на кандидатстващите проекти може да бъде между 300 хиляди лева и 700 хил. лв. в зависимост от мярката, за която се кандидатства. Съфинансиращата вноска от кандидата е минимум 50%, а финансирането от страна на проекта е не повече от 100 000 лв.

Едно от важните условия към кандидатите е всяко проектопредложение да включва създаване на временни работни места, като процент от заетите на обекта работници следва да са наети безработни, регистрирани в бюрата по труда. Недопустимо е новите предложения да съвпадат с вече финансирани или одобрени за финансиране проекти по други подобни програми и проекти.

Всеки кандидат по проекта може да получи формуляри за кандидатстване от трите регионални звена за изпълнение на „Красива България“ в градовете Русе, София и Стара Загора или от интернет страница: www.beautifulbulgaria.com.

Право да кандидатстват имат общини и областни администрации, държавни институции и контролни органи, които са собственици на оферираните обекти или са с делегирани права за тяхното стопанисване и управление.

По някои от мерките могат да кандидатстват и юридически лица с нестопанска цел и неправителствени граждански организации, но само в партньорство със съответната община, която е собственик на оферирания обект.

През 2011 г. по проекта "Красива България" са изпълнени 31 обекта от общини, областни администрации и държавни институции. Те са на обща стойност 7,1 милиона лева, включително 3,6 милиона лева финансиране от МТСП и 3,5 милиона лева съфинансиране от бенефициентите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:11 | 20.08.22 г.
fallback