fallback

Изплатените средства по еврофондовете достигат 2,8 млрд. лв.

Само през есента са извършени допълнителни плащания за 380 млн. лв., съобщи министърът по еврофондовете Томислав Дончев

15:40 | 02.12.11 г.

Към момента договорените средства по оперативните програми са в обем 9 милиарда лева, което е над половината от ресурса по седемте оперативни програми. Това съобщи министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев  при днешния парламентарен контрол.

Изплатените средства достигат 2,8 млрд. лв. и вече доближават 18-процентното усвояване на ресурса за седемгодишния период, поясни Дончев. Той добави, че само през есента са извършени допълнителни плащания за над 380 млн. евро, които са подадени в Брюксел за възстановяване.

Целта на ведомствата е до края на тази година изплатените евросредства да бъдат в размер на 3 млрд. лв.

От посещението си в Брюксел в началото на тази седмица имам уверението на колегите от Еворпейската комисия, че всички подадени средства ще бъдат възстановени, с което ще бъдат изпълнени параметрите за приходите от Еврокомисията в бюджета за 2011, коментира още министърът.

При визитата в Брюксел Томислав Дончев подписа и меморандум за сътрудничество със Световната банка и Европейската банка за възстановяване и развитие, които ще окажат експертно съдействие по линия на техническата помощ.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:20 | 03.09.22 г.
fallback