fallback

Отпускат се 30 млн.евро за иновации в индустрията

Определени са три сесии за набиране на проектни предложения

09:56 | 11.11.11 г.

Инвестициите в иновации тепърва ще се подпомагат с европейски и национални средства

Снимка: БТА

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия започва да набира проекти за въвеждане на иновативни проекти в предприятията, съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

За целта са заделени 30 млн. евро или над 59 млн. лв. по една от схемите на оперативна програма „Конкурентоспособност на българската икономика“.

Средствата са предназначени да стимулират перспективни научноизследователски и развойни проекти на българските предприятия, реализирани самостоятелно или в партньорство с други компании или научноизследователски организации и университети, поясниха от ведомството.

Целта е да се стимулират икономическата ефективност и иновативния потенциал, както и да се насърчава технологичното развитие на фирмите.

Проектните предложения могат да се подават в регионалните структури на агенцията в Благоевград, Бургас, Варна, Враца, Плевен, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Велико Търново.

Те ще се приемат и оценяват в три сесии. Крайният срок за първия прием е 8 февруари, за втория - 9 април и за третия е до 8 юни 2012 г., съобщиха от ведомството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:31 | 14.09.22 г.
fallback