fallback

Фонд „Земеделие” сключи договори за 186 млн. лв. по програмата за агросектора

С най-много средства ще бъдат подпомогнати 21 общини

15:28 | 02.08.11 г.
Автор - снимка
Създател

През юли Фонд „Земеделие” сключи 803 договора за 186 млн. лв. по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), съобщиха от фонда.

Най-много кандидати - 628 на брой са одобрени по мярка 141. Чрез нея фондът насърчава преструктурирането на полупазарни стопанства в пазарни за срок от пет години. Одобрените кандидати ще получат субсидии за над 9 млн. лв.

С най-много средства ще бъдат подпомогнати 21 общини по мярка 321 - основни услуги за икономиката на селските райони. Подписаните с тях договори са за близо 74 млн. лв. Мярката финансира строежа и обновяването на инфраструктурата, производството на енергия от възобновяеми енергийни източници, както и строежа и ремонта на културни центрове.

Над 46 млн. лв. са договорени с 56 предприятия от хранителнопреработвателната и горската индустрия по мярка 123 - добавяне на стойност към земеделски и горски продукти.

За сключените през месец юни 589 договора субсидиите са за близо 210 млн. лв. Заедно с договорите от юли общия размер на одобрените субсидии достига 400 млн. лв.

От фонда съобщават за други одобрени проекти на 10 общини по мерките основни услуги за икономиката и за обновяване и развитие на населените места. Субсидиите са за над 23 млн. евро. Те са за ремонти на общински пътища и спортни центрове, за изграждане на дневен център за възрастни хора, както и за подобряване на енергийната ефективност в административни сгради.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:32 | 06.09.22 г.
fallback