fallback

Европроектите вече ще се отчитат по електронен път

Засега може да се кандидатства онлайн само по програма "Техническа помощ"

15:55 | 01.08.11 г.
Автор - снимка
Създател

Получателите на средства по оперативните програми вече ще могат да отчитат по електронен път докъде са стигнали с проектите си, съобщиха от кабинета на министъра по еврофондовете Томислав Дончев. Това ще става чрез модул за електронни услуги в Информационната система за управление и наблюдение на структурните инструменти на ЕС (ИСУН).

Засега е възможно да се кандидатства онлайн, без хартиена документация, само по оперативна програма „Техническа помощ“. Тепърва се работи по възможността да се мине изцяло към електронно кандидатстване по оперативните програми „Развитие на човешките ресурси“ и „Конкурентоспособност“, но това се очаква да стане най-рано през есента.

Интернет отчитането обаче важи и за седемте оперативни програми и включва всички междинни, годишни и окончателни доклади по проектите, както и съответните отчетни документи.

Системата спестява значителни разходи за отпечатване и копиране на множество документи, а кандидатите няма да се съобразяват с работното време на администрацията.

Електронните услуги в ИСУН могат да се използват от кандидатите и получателите на средства по оперативните програми „Регионално развитие”, „Конкурентоспособност”, „Транспорт”, „Околна среда”, „Развитие на човешките ресурси”, „Административен капацитет” и „Техническа помощ”. Очаква се до края на годината повечето от тях да преминат изцяло към електронен обмен на документи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:22 | 11.09.22 г.
fallback