fallback

Одобрени са проекти за 49 млн. лева по програмата за селските райони

20 общини ще инвестират в инфраструктура и туризъм

13:17 | 15.07.11 г.
Автор - снимка
Създател

Одобрени са проектите на 20 общини по Програмата за развитие на селските райони за близо 39 млн. лева, съобщиха от Държавен фонд „Земеделие“. Разписани са още 29 договора за проекти на микропредприятия, чиято стойност възлиза на 10 млн. лв.

От общинските проекти 12 са за обновяване и развитие на населените места. Стойността им надхвърля 15,6 млн. лв. Други пет са по мярката „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”, като стойността им е за 22,3 млн. лв.

Със субсидиите ще бъдат ремонтирани общински пътища, водопроводни мрежи и улично осветление.

Три общини ще получат 771 хил. лв. за насърчаване на туристическите дейности. Те ще изграждат атракции, места за отдих и туристически пътеки.

Субсидиите на микропредприятията ще бъдат използвани за изграждане на фотоволтаична електроцентрала, на ремонтна работилница за селскостопанска техника, на автосервиз, на къща за гости, за покупката на специализирана строителна техника, за строителството на спортен комплекс и на цех за дървени сглобяеми къщи.

По мярката за модернизиране на земеделските стопанства 12 кандидати ще бъдат поканени да подпишат договори за финансово подпомагане. Те ще получат 4,2 млн. лв., ако изпълнят успешно проектите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:08 | 07.09.22 г.
fallback