fallback

Фонд „Земеделие” одобри общински проекти за 26 млн. лева

Проектите са за ремонти на улици, селски туризъм и залесяване

14:59 | 10.06.11 г.
Автор - снимка
Създател

Над 16,7 млн. лв. ще бъдат изплатени по проекти на общини при успешна реализация на инвестициите им. Днес са одобрени 11 проекта за ремонти на улици, площади и прилежащи площи, съобщиха от Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ).

По мярка 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности” и мярка 312 „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия” одобрената финансова помощ е 9,6 млн.лв.

Предложените инвестиции в 28 проекта са  за изграждане на фотоволтаични системи и за развитие на селски туризъм. С безвъзмездната субсидия ще бъдат изградени и ремонтни работилници, фурна и магазин за хляб, семейни хотели и др.

Тази седмица ДФ „Земеделие” е сключил договори и за 10 проекта по двете горски мерки – 223 „Първоначално залесяване на неземеделски земи” и 226 „Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности”, общо за 948 796 лв.

Средствата ще получат  общини, държавни горски и ловни стопанства. Ще се залесяват пострадали от пожари гори и ще бъде купено оборудване за превантивни дейности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:12 | 13.09.22 г.
fallback