fallback

Горски проекти за 4,7 млн. лв. одобри фонд „Земеделие”

Субсидията покрива 100% от стойността на одобрените разходи, но интересът към залесяването е слаб

11:04 | 25.01.11 г.
Автор - снимка
Създател

Нови 28 проекта за над  4,7 млн. лв. за залесяване на неземеделски земи и възстановяване на горския потенциал са одобрени на заседание на Експертна комисия за осигуряване на прозрачност в Държавен фонд „Земеделие”. Проектите се финансират по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

Инвестициите са насочени още към покупка на оборудване за противопожарни депа и изграждане на защитни средства, съобщиха от фонда.

Одобрените инвестиционни предложения са от миналогодишния прием на проекти, когато срокът за кандидатстване по горските мерки беше удължен.

„При горските мерки субсидията покрива 100% от стойността на одобрените разходи и тази възможност би трябвало да се използва максимално от бенефициентите. За съжаление, интересът към тези мерки остава сравнително слаб, затова ще насочим усилията си към тяхното популяризиране”, съобщи изпълнителният директор на фонда Светослав Симеонов.

Според него тази година тенденцията ще се промени и ще се достигне до по-голяма усвояемост на предоставените евросредства по ПРСР. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:47 | 06.09.22 г.
fallback