fallback

Удължават срока за изработване на национален план срещу измененията на климата

Проектът се финансира с около 400 хил. евро от Норвегия, срокът се удължава до април 2012 г.

17:11 | 15.12.10 г.
Автор - снимка
Създател

Удължава се срокът за изпълнение на проекта за изработването на Национален план за действие за изменение на климата с една година - до април 2012 г., съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Проектът се финансира с около 400 000 евро от Норвегия, която има голям опит в областта на намаляването на парниковите газове, коментираха пред Investor.bg запознати с проекта експерти.

По-дългата работа се обосновава с необходимостта да се изработи действително ефективна стратегия във връзка с изменението на климата. Промяната в срока е одобрена след предложение от страна на Министерството на околната среда и водите планът да обхваща периода 2013 – 2020 г.

Най-интензивната работа по съставянето на документа ще се изпълни през първата половина на 2011 г., а през останалата част от годината ще се проведе обществено обсъждане и съгласуване с правителствените институции.

При създаването на плана за действие за изменение на климата 2013 – 2020 г. ще бъде използван опитът на Норвегия за прилагане на мерки, в резултат на които намаляват емисиите парникови газове на общинско ниво.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:19 | 08.09.22 г.
fallback